mercredi 24 février 2010

back home. my window view. tineretului.



"E adevarat, sunt din beton, sunt gandite extrem de prost, se descompun pe zi ce trece, dar sunt ale noastre. Toti locuiam (si da, trebuie subliniat acest termen) in ele..... pentru ca doar acolo puteam locui. Pentru ca acolo fusesem adusi de la curte, de langa porc sau acolo fusesem parasutati din locuintele noastre burgheze, detestate de noua ordine sociala. Dupa revolutie situatia a ramas aceeasi, nu de alta, dar nu prea aveai unde sa te muti.

Revolutie.....Trec ceva ani....Urmeaza un moment extrem de important pentru istoria locuintei romanesti .


[...]


Efectul este insa complet la celalalt capat al scarii valorice. Ghetto-ul de bogati. Prezent peste tot in Europa, la noi in tara, acest „model” l-a depasit de mult pe cel al saracilor. Il puteti gasi din plin in nordul orasului. Zone inchise, garduri, pumni bagati in gura de diversi paznici, afise care va atentioneaza ca va aflati pe teritoriu privat, garduri din nou, camere de filmat si priviri furioase din spatele geamurilor fumurii.

[...]

Moartea prin excelenta a spatiului public si stingerea orasului ca loc colectiv, transformarea intr-o colectie de locuri individuale."

Luat de pe Bukres, scris se pare de Stefan T. vecine salutari!


Aucun commentaire: